Digitaal portfolio

Omschrijving

Digitaal portfolio applicatie is de oplossing op maat voor digitaliseren van portfolio's voor OBS de Margriet in Leidschendam.

Docenten maken op een makkelijke manier de mooiste PDF's met alle resultaten van de leerling. Klaar om te delen met de trotse ouders.

Klant

OBS de Margriet - Panta Rhei

Dobbelaan 9

Leidschendam

Telefoon: 070-32 73 823

E-mail: administratie@obs-demargriet.nl

https://obs-demargriet.nl/

Onze bijdrage

Onder leiding van projectmanager Erwin Visser heeft HandiHow twee applicaties opgeleverd. Er is een beheerdersomgeving ingericht op het CMS platform Flamelink. De administrator van school kan binnen deze omgeving allerlei instellingen veranderen. Ook kunnen in deze omgeving de groepen en leerlingen worden verwerkt. 

Voor de docenten is er een webapplicatie geprogrammeerd. Deze applicatie is volledig geïntegreerd met Microsoft for Education. Zo loggen de docenten met het Microsoft schoolaccount, en kunnen de docenten files uploaden vanuit Sharepoint. Na het genereren van het digitale portfolio kunnen de PDF bestanden ook worden weggeschreven naar de Sharepoint map voor het digitaal portfolio.

Screenshots

Hieronder staan een aantal screenshots om een idee te geven over de werkende applicatie.

Inlogscherm

Inloggen met Microsoft schoolaccount

Groepen selecteren

Docent kiest de groep(en) in de applicatie

Upload bestanden

Docent upload bestanden vanuit mappen op de computer of in de cloud

Foto's met bijschrift

Docent zet bijschriften bij de foto's

Leerling overzicht

Leerlingoverzicht kan worden gesorteerd op voornaam of achternaam

Invulvelden

Docent vult alle informatie in overzichtelijke formulieren

Technologieën

Frontend: Angular 

CSS framework: Angular Material

Backend: Firebase

CMS: Flamelink

Resultaat

Hiernaast zie je een voorbeeld digitaal portfolio.

Digitaal Portfolio voorbeeld1.pdf

De ideale partner

Wij denken strategisch mee en hebben ervaring met het maken van toepassingen binnen de educatieve sector. De combinatie met onze technische kennis, stelt ons in staat om tot een goed en logisch werkende webapplicatie te komen. We houden van korte lijn, we zijn toegewijd en praktisch ingesteld. We maken vooraf duidelijke afspraken, en daar houden we ons ook aan. HandiHow gebruikt de nieuwste tools met hoge ontwikkelsnelheid. We stellen de veiligheid van de webapplicatie voorop, rekening houdend met de AVG. We ondersteunen het project van start tot oplevering, en bieden daarna kosteneffectief onderhoud en doorontwikkeling aan.