Technologie

HandiHow gebruikt uitsluitend de laatste tools met hoge ontwikkelsnelheid. We hebben een voorkeur voor bepaalde technologie maar kunnen ook omschakelen naar andere tools als dit voordelen biedt.

Angular is onze standaard tool

Wij geven de voorkeur aan Angular voor het bouwen van de front-end applicatie.

Angular heeft een ‘component-gebaseerde’ architectuur wat zorgt voor een goede herbruikbaarheid en organisatie van code.

Door het modulaire karakter van Angular kan werk eenvoudig worden opgesplitst en in delen worden opgeleverd.

Het is voor een eindgebruiker niet meer noodzakelijk om een hele pagina te verversen om data in te laden.

Er zijn uitgebreide tools beschikbaar die het werken met Angular vereenvoudigen.

De intelligentie in het framework gecombineerd met onze kennis van digitale innovatie zorgen ervoor dat we bijzonder snel zeer uitgebreide en complexe webapplicaties kunnen ontwikkelen die voldoen aan de hoogste standaard.

Angular wordt ondersteunt door Google en heeft een grote community. Hierdoor blijft het nu en in de toekomst goed ondersteunt.

React is het alternatief

React biedt in zekere zin dezelfde voordelen als Angular. Je kunt de applicatie opbouwen uit kleine componenten die elk een eigen ontwerp en logica hebben.

React wordt ondersteunt door Facebook, en heeft dus net als Angular een grote firma als support. Het is momenteel wereldwijd het meest populaire framework om webapplicaties mee te programmeren.

Voor sommige projecten schakelen we om naar React, bijvoorbeeld als er gebruik moet worden gemaakt van een speciale component die alleen in React beschikbaar is. Of omdat er al een bestaande code-basis is in React.

Kant-en-klare backend

De backend ofwel achterkant van de applicatie is de plek waar alle gegevens veilig moeten worden opgeslagen en uitgewisseld. Hier moet beveiliging op staan zodat alleen de juiste mensen bij de gegevens mogen komen.

Firebase is een kant-en-klare backend inclusief gebruikersmanagement, een database, een online opslag voor files en hosting. Dit platform wordt ondersteunt door techgigant Google en voortdurend van de laatste security features voorzien.

Dit scheelt niet alleen ontzettend veel werk, maar het is ook veiliger.

Mobiele applicaties

Mobiele applicaties moeten worden geïnstalleerd via de Google Play Store of Apple App Store. Hiervoor moeten twee applicaties worden ontwikkeld: een Android applicatie en een iOS applicatie.

Flutter biedt de mogelijkheid om met 1 code-basis voor beide platforms te ontwikkelen.

De meeste scholen zullen overigens eerder een webapplicatie gebruiken. Webapplicaties kunnen in de regel namelijk ook prima op mobiele telefoons worden gebruikt, omdat ze meeschalen en via de browser op de telefoon gebruikt kunnen worden. 

Toch zijn er scenario's denkbaar dat een mobiele applicatie wenselijk is. Dit is het geval als de applicatie uitsluitend op mobiele telefoons gebruikt gaat worden en er een sterke wens is om de applicatie te installeren via de app stores.

De ideale partner

Wij denken strategisch mee en hebben ervaring met het maken van toepassingen binnen de educatieve sector. De combinatie met onze technische kennis, stelt ons in staat om tot een goed en logisch werkende webapplicatie te komen. We houden van korte lijn, we zijn toegewijd en praktisch ingesteld. We maken vooraf duidelijke afspraken, en daar houden we ons ook aan. HandiHow gebruikt de nieuwste tools met hoge ontwikkelsnelheid. We stellen de veiligheid van de webapplicatie voorop, rekening houdend met de AVG. We ondersteunen het project van start tot oplevering, en bieden daarna kosteneffectief onderhoud en doorontwikkeling aan.