Werkwijze

HandiHow is een partner voor de lange termijn. Na oplevering van de maatwerk applicatie bieden we onderhoud, support en doorontwikkeling aan. Zo blijft de maatwerk applicatie actueel en goed ondersteunt, en kunnen nieuwe ideeën en inzichten een plaats krijgen.

Verkennende gesprekken

We hebben eerst verkennende gesprekken. Liefst komen we even langs op school om kennis te maken met elkaar en de sfeer te proeven. Jullie maken de behoeften kenbaar en laten zien waar het allemaal om draait.

Werkplan en globale inschatting

HandiHow maakt op basis van het verkennende gesprek een concept werkplan en met een globale inschatting van kosten en oplevertijden. Het eerste concept dient als basis voor een vervolggesprek en verdere informatie-uitwisseling.

Offerte

Nu is het tijd voor de definitieve offerte. HandiHow biedt maatwerk applicaties aan op basis van een totaalprijs. Zo weet je vooral precies waar je aan toe bent. We spreken ook af wat de deadlines zijn voor oplevering. Tenslotte worden de jaarlijkse licentiekosten vernoemd.

Tot aan dit punt werkt HandiHow volledig kosteloos en vrijblijvend. De school tekent de offerte en doet een aanbetaling van de totaalprijs.

Oplevering pilotversie

We leveren eerst een pilotversie op. Dit is een volledig werkend systeem dat door de voortrekkers van het team uitgetest kan worden. Er volgt een testfase waarbij de school alle functionaliteit kan uittesten. Dit levert feedback op die vervolgens kan worden verwerkt in de definitieve versie. Werkt alles naar behoren? Zijn de verschillende schermen en formulieren logisch en handig in gebruik? 

Oplevering applicatie

Na het verwerken van alle feedback is de applicatie klaar voor gebruik. Het team kan er nu gebruik van maken. Tegelijk met de oplevering wordt ook de handleiding meegeleverd. We maken dit op een handige manier zodat dit gemakkelijk gedeeld kan worden met het team. Bijvoorbeeld in de vorm van een PowerPoint presentatie.

Contract voor support en onderhoud

Na oplevering tekenen we een contract voor support en onderhoud. Hiervoor zijn jaarlijkse licentiekosten van toepassing. Ook regelen we direct de verwerkingsovereenkomst.

Doorontwikkeling

De maatwerk applicatie kan altijd worden uitgebreid of aangepast. Zo kunnen nieuwe ideeën een plek krijgen. Deze ideeën ontstaan vaak nadat het team enige ervaring heeft met de applicatie.

HandiHow maakt voor de meeste aanpassingen een mini-offerte met een totaalprijs. Zo weet je vooraf duidelijk wat de kosten zijn voor doorontwikkelingen. 

De ideale partner

Wij denken strategisch mee en hebben ervaring met het maken van toepassingen binnen de educatieve sector. De combinatie met onze technische kennis, stelt ons in staat om tot een goed en logisch werkende webapplicatie te komen. We houden van korte lijn, we zijn toegewijd en praktisch ingesteld. We maken vooraf duidelijke afspraken, en daar houden we ons ook aan. HandiHow gebruikt de nieuwste tools met hoge ontwikkelsnelheid. We stellen de veiligheid van de webapplicatie voorop, rekening houdend met de AVG. We ondersteunen het project van start tot oplevering, en bieden daarna kosteneffectief onderhoud en doorontwikkeling aan.